nieuws

Winst Burger King fors gedaald

Bedrijfsvoering

Burger King heeft in het derde kwartaal van 2012 de winst met 83 procent zien dalen. Oorzaak hiervan is de reorganisatie die grote kosten met zich meebracht, maar ook de nadelige schommelingen in valutakoersen en de daling van het aantal klanten spelen een rol.

Winst Burger King fors gedaald

De omzet steeg wel met 1,4 procent, volgens The Wall Street Journal. Dit komt door de imagoverandering, waar de keten al jaren aan werkt. In de Verenigde Staten is Burger King gestopt met The King, de bekende mascotte. Het menu is uitgebreid met salades, wraps en smoothies, om ook meer vrouwen en senioren naar de restaurants te trekken. De kosten die het bedrijf daarvoor heeft gemaakt, drukken de winst.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels