nieuws

Nieuwe wedstrijd: De lekkerste gefrituurde snacks van Nederland

Bedrijfsvoering

Friturend Nederland is een vakwedstrijd rijker. De vereniging van Professionele Frituurders (ProFri) gaat ambachtelijk bereide snacks en specialiteiten keuren. De snacks kunnen, afhankelijk van het aantal behaalde punten, worden bekroond met een oorkonde in goud of zilver.

Nieuwe wedstrijd: De lekkerste gefrituurde snacks van Nederland

ProFri houdt de wedstrijd, De Lekkerste Gefrituurde Snacks van Nederland, dit najaar. Eind medio september kunnen deelnemers hun snacks op drie tot vijf locaties aan een deskundige jury ter keuring aanbieden. De uitreiking van de certificaten zal plaatsvinden tijdens cafetariavakbeurs Snack Event in de Jaarbeurs in Utrecht o p maandag en dinsdag 15 en 16 oktober 2012. Op de locaties waar ondernemers hun eigen gemaakte snacks of specialiteit aan de jury aanbieden kunnen ze deze ook bereiden (frituren). De deelnemer dient zelf voor sauzen en de overige benodigdheden die voor de presentatie nodig zijn, te zorgen.

De snacks en specialiteiten worden, bij voldoende punten, bekroond met goud of zilver. Bekroonde producten, die een bepaald puntenaantal halen, krijgen een certificaat in Goud of Zilver toegekend. Deze certificaten zijn in de cafetaria te gebruiken ter promotie van de eigen gemaakte producten en/of specialiteiten.

Inschrijven tot half augustus

Zowel leden van ProFri als friturende ondernemers die nog geen lid zijn van de nieuwe vakvereniging kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. De kosten voor deelname bedragen € 35,00 per product of specialiteit. Leden van ProFri krijgen € 10,00 korting. Bedrijven mogen met maximaal 3 producten of specialiteiten deelnemen. Friturende ondernemers kunnen hun producten of specialiteiten tot 15 augustus aanmelden via www.profri.nl.

Ook fabriekssnacks keuren

ProFri wil een zelfde soort keuring voor fabrikanten opzetten. Deze keuring zou voorafgaand aan de Horcava moet plaatsvinden. Fabrikanten kunnen hun belangstelling voor deelname alvast bekend maken bij het secretariaat van ProFri.
De wedstrijd lijkt in deze opzet sterk op wedstrijden zoals die in de slagersbranche worden gehouden. Er wordt niet perse een ranglijst met winnaars samengesteld, maar afhankelijk van het aantalpunten wordt een onderscheiding toegekend. Iedere deelnemer kan dus in principe goud of zilver winnen en daar middels marketing en reclame zijn voordeel mee doen.

Reageer op dit artikel