nieuws

Burger King in de achtervolging in China

Bedrijfsvoering

Burger King zet in China de achtervolging in op McDonald’s. De keten heeft in China momenteel 63 vestigingen maar wil er de komende vijf tot zeven jaar 1000 openen.

Burger King in de achtervolging in China

Om de groei mogelijk te maken is Buger King een samenwerkingsverband aangegaan met het bedrijf TAB Gida van  de familie Kurdoglu,  een van de grootste franchisenemer van Burger King, die ooit met een restaurant begon en nu 450 restaurants uitbaat in Turkije. De overeenkomst wordt financieel ondersteund door investeerder Cartesian Capital Group. De deal is de grootste in de historie van de hamburgerketen.

Overigens zal het nog een hele klus worden om McDonald’s daadwerkelijk het vuur aan de schenen te leggen in China. De grootste keten ter wereld baat daar nu al ongeveer 1400 restaurants uit en dat moeten er eind volgend jaar 2000 zijn, meldt QSRweb.

Opkomende markten

Burger King verlegt de focus op groei, net als alle andere grote internationale ketens, van de verzadigde thuismarkt naar de opkomende economieën in Azië en Zuid-Amerika. Eerder deze maand ging de keten al een joint venture aan in Rusland om daar de komende jaren enkele honderden restaurants te openen. Juli vorig jaar werd een soortgelijke deal gesloten in Brazilië.

Foto: Flickr/DCMaster

Reageer op dit artikel