nieuws

Tropisch hardhout in bakjes van KFC

Bedrijfsvoering

In de kartonnen bakjes van Kentucky Fried Chicken (KFC) zijn volgens Greenpeace sporen gevonden van hout afkomstig van het tropisch regenwoud in Indonesië. De milieuorgansatie is daarom een actie gestart tegen de fastfoodgigant.

Tropisch hardhout in bakjes van KFC

KFC neemt volgens Greenpeace papier af van Asia Pulp and Paper (APP), een bedrijf dat berucht zou staan vanwege het kappen van Indonesische regenwouden. Greenpeace roept KFC en haar moedermaatschappij Yum! op om te stoppen met het kopen van papier van APP.

Actievoerders van Greenpeace hebben in Louisville, Kentucky een reusachtig spandoek opgehangen aan de zuilen van het hoofdkantoor van KFC. Daarop staat een Sumantraanse tijger en de tekst ‘KFC Stop Trashing My Home’.

De actie is het begin van een wereldwijde campagne van Greenpeace tegen KFC. Onderdeel van de campagne is een KFC parodie website waarin de KFC-verpakkingen in opstand komen tegen het bedrijf.

Reageer op dit artikel