nieuws

Oprichter Farm Frites eist tientallen miljoenen van advocaat

Bedrijfsvoering

Gerrit de Bruijne, oprichter van Farm Frites eist mogelijk 50 miljoen euro van een advocatenkantoor, Uit een vonnis van rechtbank Rotterdam blijkt dat de Bruijne de advocaten aansprakelijk kan stellen die hem fout adviseerden bij de overdracht van zijn bedrijf aan zijn kinderen.

Oprichter Farm Frites eist tientallen miljoenen van advocaat

De Bruijne en zijn vrouw gingen in de jaren negentig van de vorige eeuw op advies van een advocatenkantoor op Curaçao wonen vanwege fiscale overwegingen, meldt de website Advocatie.nl.  Ze wilden zo de financiële belangen van hun kinderen in de onderneming veilig stellen. Minder belasting betalen over de overdracht van het bedrijf en ook vanwege de lagere successierechten (erfbelasting) daar.
Na ongeveer twee jaar keren ze terug naar Nederland en krijgen alsnog de belastingdienst op hun dak. De belastingdienst vindt namelijk dat er een ‘duurzame band’ met Nederland is gebleven’. Zo waren ze regelmatig in Nederland en bezochten daar ook tand- en huisarts. Ze moeten daarom alsnog betalen.
De Bruijne en zijn kinderen stellen daar de advocaten (een kantoor en een privépersoon) voor aansprakelijk.  Dat mag van de rechter.  De claim is niet verjaard en het kantoor en de advocaat kunnen volgens de rechter verantwoordelijk worden gesteld. Hoe de zaak nu verder gaat, wellicht wordt er geschikt, is niet bekend.

De foto van De Bruijne stamt uit 2008.

Reageer op dit artikel