nieuws

Cafetariahouder krijgt boete voor mishandeling

Bedrijfsvoering

Een cafetariahouder in Woerden is vorige week tot een boete van €400 veroordeeld. Hij kreeg de boete omdat hij een 14-jarige jongen zou hebben geslagen en bedreigd. Hoewel hij de feiten ontkent gaat de cafetariahouder niet tegen de straf in beroep.

Cafetariahouder krijgt boete voor mishandeling

De cafetariahouder, die vaker last heeft van hangjongeren voor zijn zaak, ergerde zich kapot aan drie jongens die voor zijn zaak stonden te roken. Hij sprak ze daar op aan. ‘Ik zei dat ze op moesten flikkeren.’
Toen de drie na veel vijven en zessen niet weggingen duwde hij de 14-jarige en raakte hem daarbij in zijn gezicht. De jongen belde zijn vader én de politie, en deed aangifte van mishandeling en bedreiging. Volgens de cafetariahouder zijn beide feiten niet waar. ‘Ik heb hem geduwd en dat had ik niet moeten doen, maar ik heb hem niet geslagen, dat staat ook op video.’ Ook ontkent hij de bedreiging.
Hij zat vijf uur op het politiebureau en aangezien het zijn woord is tegen dat van de drie legde de officier van justitie,, die het niet nodig vond de beveiligingsvideo te zien, hem een boete van €400 op in het kader van een versnelde afdoening. De cafetariahouder vindt de veroordeling onterecht maar gaat niet in beroep. In Snackkoerier 11 van 8 juni vertelt hij waarom.

Reageer op dit artikel