nieuws

Actie Wakker Dier tegen McDonald’s

Bedrijfsvoering

Wakker Dier start een actie tegen McDonald’s. Vanaf donderdag 17 mei wil Wakker Dier volgens eigen zeggen ‘zeiken bij McDonald’s over de verkoop van plofkip’.

Actie Wakker Dier tegen McDonald’s

Op Hemelvaartsdag gaan mensen in het hele land massaal zeiken bij McDonald’s over plofkip, zo laat Wakker Dier in een persbericht weten. Op Facebook wil Wakker Dier de actie ‘Piss & Run’ starten. Doel van de actie is om McDonald’s te laten kiezen voor diervriendelijker geproduceerde kip.

De McDonald’s-actie is onderdeel van de langlopende campagne ‘Stop de Plofkip’. Volgens Wakker Dier staat de plofkip voor een kuiken dat in zes weken tijd wordt vetgemest tot vleeshomp van ruim twee kilo.

Voetballer Evgeniy Levchenko, in 2011 uitgeroepen tot Meest Sexy Vegetariër, geeft het startschot van Piss & Run. Hij gaat  om 12.00 uur zelf ‘zeiken’ bij McDonald’s in de Leidsestraat in Amsterdam. Levchenko in het persbericht van Wakker Dier: ‘I only use McDonald’s for the toilet. They can have my shit, but I won’t eat theirs’.

Reageer op dit artikel