nieuws

Zeven failliete KFC-vestigingen heropenen

Bedrijfsvoering

De zeven failliet verklaarde vestigingen van KFC gaan weer open. Daarover hebben de fastfoodgigant en de curatoren van voormalig franchisenemer KBS overeenstemming bereikt.

Zeven failliete KFC-vestigingen heropenen

Begin deze week oordeelde de rechter tijdens een kort geding dat KFC en moedermaatschappij YUM volledig in hun recht stonden in het conflict met franchisenemer KBS.

De gang naar de rechter was het gevolg van een dispuut over naleving van de contractuele verplichtingen tussen de fastfoodgigant en de franchisenemer, die vestigingen had in Tilburg, Breda, Hengelo, Endhoven, Venlo, Middelburg en Arnhem. Als gevolg daarvan gingen de deuren dicht en volgde een faillissement.

KFC hoopt de filialen binnen twee weken te kunnen heropenen. In een verklaring laat de fastfoodformule weten dat de activa van de failliet verklaarde KBS-ondernemingen zijn overgenomen, dat de goederen die de banken in bezit hadden genomen weer teruggeplaatst worden en dat de ambitie is om het personeel zoveel mogelijk te behouden.

Reageer op dit artikel