nieuws

Yum! (KFC) waarschuwt voor slechte cijfers

Bedrijfsvoering

Yum! Brands geeft een omzetwaarschuwing. Het concern, eigenaar van fastfoodmerken als Pizza Hut, KFC en Taco Bell, verwacht voor haar thuismarkt de Verenigde Staten een omzetdaling van acht procent.

Yum! (KFC) waarschuwt voor slechte cijfers

De omzetdaling van Yum! heeft betrekking op het vierde kwartaal van dit jaar en wordt vergeleken met de omzet van dezelfde periode vorig jaar. De buitenlandse vestigingen van Yum! Brands maken dit omzetverlies maar ten dele goed.

Zo is in China – waar KFC sterk vertegenwoordigd is – sprake van een verwachte groei van 3 procent. In alle andere markten buiten de VS verwacht Yum! per saldo uit te komen op een omzetverlies van 1 procent.

Topman David Novak lichtte in een persbericht toe: ‘Het blijft een enorme uitdaging om de vergelijkbare omzet te laten groeien in deze moeilijke economische omstandigheden. Het ziet ernaar uit dat ook 2010 ons voor grote uitdagingen zal stellen.’

Reageer op dit artikel