nieuws

Wilbert Palm nieuwe meesterijsbereider

Bedrijfsvoering

Wilbert Palm, eigenaar van IJssalon Bastani te Eindhoven legde donderdag 18 oktober de meesterproef met goed gevolg af. Met het behalen van de titel is Palm de negentiende SVH-meesterijsbereider van Nederland.

Wilbert Palm nieuwe meesterijsbereider

Tijdens de meesterproef wordt beoordeeld op: instructie en begeleiding van het personeel, organisatie en planning van productieprocessen. Verder komen aan de orde: financieel management, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, samenstelling en assortiment van de ijskaart, mise en place en hygiëne.

Verrassende ijscoupes
Een specifieke opdracht bij deze meesterproef was het maken van een meesterlijk ijsbuffet. Het buffet van Palm bestond uit diverse bijzondere ijstaarten en coupes met verrassende ijscreaties. De commissie stelde vast dat de bereidingstechniek en de smaak van het ijsassortiment op meesterlijk niveau was.

Meesterijsbereiders
Palm is beoordeeld door meesterijsbereiders Bob Frie, eigenaar van Koffie- en ijssalon Di Montagna in Nuenen en Theo Clevers, eigenaar van IJssalon Clevers te Grubbenvorst en een secretaris vanuit het Horeca Branche Instituut.De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor een ambachtelijke ijsbereider. Op een nog nader te bepalen tijdsstip zal de inauguratie plaatsvinden.

Reageer op dit artikel