nieuws

Weerman Piet Paulusma bij ijssalon Florence

Bedrijfsvoering

IJssalon van het jaar, Florence in Nederweert, was gisteravond het decor in het weerpraatje van Piet Paulusma op zender SBS6. De plaatselijke jeugd was massaal toegestroomd voor een ijsje, én om een glimp van de weerman op te vangen.

Weerman Piet Paulusma bij ijssalon Florence

De komst van de SBS 6 weerman was niet alleen mooie promotie voor de ijssalon van Marcel en Marjo Janssen maar ook voor de hele ijsbranche.

Paulusma begon zijn weerpraatje met: ‘Het was vandaag prachtig lenteweer en dan kan het niet anders of ik haal de IJskaart van Nederland uit de kast.’ Daarmee verwijzend naar de landkaart op internet waar alle ijssalons van Nederland die lid zijn van de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders worden vermeld.

Favoriete smaken

Na een kort interview met Marcel Janssen over de titel IJssalon van het Jaar en wat nu de meest verkochte ijssmaken zijn liet Paulusma zien hoe ambachtelijk ijs wordt gemaakt. Ook passeerden een paar prachtige coupes de revue.‘Hij was heel erg aardig’, meldt Marjo Janssen. ‘Had voor iedereen tijd en ging met iedereen op de foto.’ Paulusma genoot ook van het winnende ijs. ‘Hij vond het erg lekker.’

Mooi weer voor ijs

Volgens de weersvoorspelling van de bekende weerman belooft het vandaag voor ijssalons weer een prachtige dag te worden. Na een mistig begin, 13 tot 18 graden en veel zon.

De uitzending bij Florence is hier nog een keer terug te zien.

Reageer op dit artikel