nieuws

Waarderpolder Haarlem in trek voor McDrive

Bedrijfsvoering

Als het aan McDonalds ligt krijgt de Waarderpolder een McDrive. Edwin Rademakers, franchise ondernemer van de McDonalds vestigingen in Haarlem is er op zoek een geschikte locatie.

Waarderpolder Haarlem in trek voor McDrive

De gemeente Haarlem is echter voorzichtig. Er is namelijk afgesproken dat er geen horeca- en detailhandel mag plaatsvinden in de Waarderpolder.

Voor de al gevestigde lunchrooms en de Ikea zijn uitzonderingen gemaakt. Voor een toekomstige McDrive van Edwin Rademakers wordt dit waarschijnlijk niet gedaan.

Toestemming

Een woordvoerder van de gemeente Haarlem zegt in het Haarlems Weekblad dat een McDrive alleen is toegestaan onder zeer bepaalde voorwaarden. Zo mag er alleen een McDrive komen als in het bedrijfsplan duidelijk vermeld staat dat het uitsluitend gericht is op werknemers uit de Waarderpolder.

Van buiten

Hoe dat in de praktijk zal worden gebracht is onduidelijk. Volgens een woordvoerster moet de franchise-ondernemer zelf met een plan komen. Of deze plannen ook uitgevoerd kunnen worden, is een tweede. Mensen van buiten de Waarderpolder eten nu ook al in de diverse lunchrooms die gevestigd zijn op het bedrijventerrein.

Reageer op dit artikel