nieuws

VS overweegt hogere btw op junkfood

Bedrijfsvoering

De btw op junkfood in de VS gaat waarschijnlijk omhoog. Sinds George Bush van het politieke toneel is verdwenen, toont de Amerikaanse regering steeds meer interesse in belasting die overgewicht moet helpen voorkomen.

VS overweegt hogere btw op junkfood

Volgens governeur David Paterson van New York levert een extra belasting op vette, zoete en zoute producten ruim 400 miljoen dollar op in 2009. In 2010 zou dit nog eens 539 miljoen dollar opleveren. Dat meldt Business Week.

De gelden moeten volgens de governeur worden gebruikt voor gezondheidsinitiatieven voor de bevolking. Tegenstanders van het verhogen van de belasting tot 18 procent, waaronder de frisdrankindustrie, stellen dat de maatregel huishoudens met middeninkomens onevenredig zwaar treffen. Daarnaast vragen de tegenstanders zich hardop af wat de precieze definitie is van junkfood.

Reageer op dit artikel