nieuws

Vork-formule omgebouwd tot Kwalitaria

Bedrijfsvoering

Friendly Franchise Concepts (FFC) uit Zeist wil flink groeien met Kwalitaria. Op termijn moet daarom cafetariaketen Vork ook opgaan in de ‘Lekkerste eetwinkel van Nederland’.

Vork-formule omgebouwd tot Kwalitaria

‘We willen in 2008 met Kwalitaria 25 softfranchise en acht fullfranchise zaken openen’, zegt operationeel manager Ernest van de Voort. Daarbij zijn dan de Vork-vestigingen die op termijn over moeten gaan niet meegerekend.

‘We hebben verleden jaar al met de franchiseraad overlegd. Die waren positief. We zijn nu ook met individuele Vork ondernemers in gesprek.’ Met ongeveer de helft van de ondernemers is al overeenstemming bereikt. Na de zomer zullen er een aantal de stap naar Kwalitaria al maken.’’

Van de Voort noemt Vork op zich een mooie formule. ‘Maar het is met zo’n uitgesproken fastfoodformule lastig om in te spelen op de trends. De consument wil vers, gemak en beleving. Daarvoor heb je een ander assortiment nodig dan Vork voert. Dat veranderen en de formule herpositioneren om daarin geloofwaardig te zijn is lastiger dan de overstap te maken naar Kwalitaria.’

Vork Stadshagen, nummer twee van de Cafetaria Top 100, gaat mogelijk over naar Kwalitaria. ‘We staan heel erg open voor de visie van FFC’, meldt Tanja Koerts, die de zaak met Maurice Snijder exploiteert.

‘Na drie jaar Vork kijken we wel uit naar nieuwe impulsen, anderzijds draait de zaak ontzettend goed. We vinden echter wel dat er per locatie gekeken moet worden wat zinvol is. Ik kan hier geen 10 soorten salades verkopen.’

Sander van Zuidam van Vork Bilthoven heeft geen interesse in een overgang naar Kwalitaria. Hij opende eind 2006 zijn Vork. ‘Het loopt goed, dus waarom zou ik overstappen?’’ Ik heb vorig jaar aangegeven geen interesse te hebben en sindsdien heb ik niks meer gehoord.’

Reageer op dit artikel