nieuws

Vlaamse Frietkot wederom doelwit bezwaren

Bedrijfsvoering

Voor de tweede keer in een half jaar tijd is Erik Gussinklo, eigenaar van snackwagen De Vlaamse Frietkot, het doelwit van bezwaarmakers. In Zelhem won hij een rechtzaak en mocht blijven staan. Nu maken inwoners van Doetinchem bezwaar tegen een standplaatsvergunning.

Vlaamse Frietkot wederom doelwit bezwaren

Eerder dit jaar maakte een cafetariahouder bezwaar tegen de standplaatsvergunning waarmee Gussinklo in de weekends in het Gelderse Zelhem mag staan. Dat bezwaar is uiteindelijk door de rechter afgewezen. Nu zijn het inwoners van de gemeente Doetinchem die al in februari bezwaar maakten tegen een doordeweekse vergunning van de ondernemer. Ze klagen over geuroverlast en vrezen gevaarlijke verkeerssituaties.

Een bewoonster zegt in dagblad De Gelderlander dat ze van de bezwaarcommissie gelijk kregen maar doe commissie tegelijkertijd geen uitspraak kon doen. Dit omdat voor de locatie helemaal geen vergunning verleend kan worden, omdat een kraam niet in het bestemmingsplan past en de wagen er dus illegaal zou staan.

Gussinklo is het daar niet mee eens en zegt dat de gemeente wil bekijken wat mogelijk is om de wagen toch op de plek te laten staan. Hij was, tijdens een overleg met de bewoners, zelfs bereid het aantal dagen te verminderen van vier naar twee. Omdat de buurtbewoners geen duimbreed wijken houdt hij nu vast aan vier dagen.

De bezwaarmakers begrijpen niet dat de gemeente, ondanks de uitspraak van de bezwarencommissie, niets doet. Ze hebben de gemeenteraad op de hoogte gesteld van hun ongenoegen en de zaak staat inmiddels op de agenda van een raadsvergadering.

Reageer op dit artikel