nieuws

Vijftien maanden cel na cafetariaroof

Bedrijfsvoering

De rechtbank van Breda heeft een man uit Etten-Leur veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf voor de overval op een cafetaria. Daarmee is een roofoverval uit juli 2006 alsnog opgelost.

Vijftien maanden cel na cafetariaroof

In maart dit jaar stapte de man naar de politie. Hij had te veel last van wroeging, zo liet de advocaat van de overvaller weten. De rechtbank nam de eis van de officier over en veroordeelde de man voor gevangenisstraf van vijftien maanden.

De rechtbank stelde dat het voor de exploitanten van de cafetaria een bijzonder traumatische ervaring is geweest. ‘Dit heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op het gezin. De overvaller wilde enkel snel aan geld komen en zag er geen been in daarvoor een forse inbreuk te plegen op de privacy van deze mensen’, aldus de rechter, genoteerd door BN/DeStem.

De overval in juli 2006 mislukte overigens.

Reageer op dit artikel