nieuws

Vijftien dagen cel voor roken in cafetaria

Bedrijfsvoering

De voormalige uitbater van een cafetaria in een sporthal in het Belgische Lubbeek riskeert een celstraf van vijftien dagen vanwege het overtreden van de Belgische rookwetgeving.

Vijftien dagen cel voor roken in cafetaria

De uitbater verscheen voor de rechter omdat hij weigerde een hem opgelegde boete te betalen. Die kreeg hij omdat klanten van de cafetaria toch rookten terwijl sinds begin 2007 een rookverbod van kracht is.

De uitbater, die zelf niet aanwezig was ten tijde van de overtreding, claimt er alles aan te hebben gedaan om te voorkomen dat gasten roken. Hij had verbodsstickers aangebracht en voldeed ook aan alle regelgeving en had zelfs een overdekte rookplek gebouwd om zijn gasten tegemoet te komen. ‘Wat kan je er aan doen als ze zelf hun asbakken meenemen’, vraagt hij zich af in het Nieuwsblad.be.

Op 24 februari doet de rechtbank uitspraak. De uitbater heeft de cafetaria inmiddels opgegeven. ‘Ik had genoeg van de heksenjacht. Het zorgt voor oneerlijke concurrentie.’

Reageer op dit artikel