nieuws

Vier jaar cel voor cafetariaovervallers

Bedrijfsvoering

Twee mannen zijn veroordeeld tot vier jaar cel voor meerdere cafetariaovervallen die ze eind vorig jaar pleegden in Groningen. De officier van justitie had tegen een van de verdachten zelfs zes jaar geëist omdat de brute overvallen veel indruk maakten op de slachtoffers.

De mannen van 18 en 26 zijn veroordeeld voor twee van de drie hen ten laste gelegde overvallen. Die op Quick’nTasty en die op snackbar The Corner. Voor dat laatste bedrijf was het de vierde overval in één jaar. Bij de overvallen dreigden de daders met een mes en stroomstootwapen. De totale buit bedroeg nog geen €1000.De rechter achtte een overval op cafetaria De Grote Beer niet bewezen. De overvallen, die in een periode van een paar weken plaats hadden, hielden Groningen in hun greep en zorgden voor een onveilig gevoel bij de slachtoffers en bij andere cafetariahouders. De zaak van een jonge vrouw, die ook bij de overvallen was betrokken, is aangehouden hangende een psychisch onderzoek.

Reageer op dit artikel