nieuws

‘Verbod op McDonald’s in strijd tegen diabetes

Bedrijfsvoering

De Britse kroonprins Charles heeft zich de woede op de hals gehaald van de grootste hamburgerketen ter wereld, McDonald’s. Tijdens een bezoek aan de Golfstaat Abu Dhabi, waar procentueel gezien de meeste diabetici ter wereld wonen, vroeg de troonpretendent zich openlijk af of ze in de strijd tegen diabetes niet hadden overwogen de fastfoodketen in de ban te doen.

‘Verbod op McDonald’s in strijd tegen diabetes

Dat meldde The Times woensdag. ‘Heeft u ook maar iets bereikt met McDonald’s? Heeft u geprobeerd er een verbod op te krijgen? Dat is de sleutel’, liet de prins zich ontvallen in een gesprek met een voedselconsulente die kinderen in de Golfstaat het belang van goede voeding probeert bij te brengen. In Abu Dhabi heeft meer dan 20 procent van de mensen tussen 20 en 79 jaar diabetes.

McDonald’s reageerde in The Times teleurgesteld op de opmerkingen van Charles. Volgens het bedrijf is hij duidelijk niet op de hoogte van de stappen die de keten heeft gezet op het vlak van duurzame landbouw en van de aanpassingen die McDonald’s heeft doorgevoerd wegens veranderende voedingsinzichten.

Reageer op dit artikel