nieuws

Veertienjarige overvalt cafetaria

Bedrijfsvoering

Cafetaria Cosy Corner in Helmond is gistermiddag overvallen. De dader, die werd overmeesterd door de eigenaar en een klant, bleek slechts 14 jaar te zijn.

Veertienjarige overvalt cafetaria

De dader was de cafetaria rond half vier binnen gekomen, bedreigde de aanwezigen met een mes en eiste geld. De aanwezigen bleken niet onder de indruk en met hulp van een klant overmeesterde de cafetariahouder de overvaller. De dader zit momenteel vast en zijn ouders zijn ingelicht.

Daders steeds jonger

Overvallers lijken steeds joger te worden. Deze trend is ook door justitie gesignaleerd. Verleden jaar waarschuwde een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen al voor deze ontwikkeling. Jonge daders plegen impulsief overvallen. Het gevaar schuilt er in dat ze snel in paniek kunnen raken en dan mogelijk geweld zullen gebruiken.

Reageer op dit artikel