nieuws

Van der Grinten (KHN): ‘65+er belangrijke groep

Bedrijfsvoering

De babyboomers vormen een zeer belangrijke groep waar de horeca zich op moet richten. ‘65+ers hebben geen problemen met inkomsten en behoud van hun baan’.

Van der Grinten (KHN): ‘65+er belangrijke groep

Dat stelt Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), tijdens de opening van de Horecava 2010.

‘In 2010 zijn er 175.000 65+ers in ons land. Zij hebben geen problemen met inkomsten en behoud van een baan. In 2012 zijn dit er 232.000. Het is een belangrijke groep, die er echt toe doet’, aldus Van der Grinten.

De voorman van de branchevereniging gaf verder aan dat de toegankelijkheid beter kan. ‘We hebben het imago niet dat we het goed doen. Mensen met beperkingen hebben het niet altijd even makkelijk in het uitgaansleven’.

Ook de nieuwe Drank- en Horecawet, waar de laatste tijd veel over te doen is, werd door Van der Grinten aangestipt. ‘KHN is overtuigd dat het met de huidige wetgeving niet gaan lukken om alcoholmisbruik onder jongeren en de administratieve lastendruk te verminderen’.

Alcohol nemen we buitengewoon serieus, stelt Van der Grinten. ‘We moeten een hele stap maken. Ouders moeten weer zeggen te hun kinderen: ga naar de horeca, daar is het veilig. We zijn altijd wat verkrampt geweest over dit onderwerp’.

Reageer op dit artikel