nieuws

Twijfels over koerswijziging McDonald’s

Bedrijfsvoering

De koerswijziging van McDonald’s in Europa zorgt voor vraagtekens bij trendwatchers Reinier Evers. Trendwatcher van het jaar Evers twijfelt of de koerswijziging succesvol zal zijn. McDonald’s wil in Europa meer af van het Amerikaanse imago.

Twijfels over koerswijziging McDonald’s

‘Het klinkt als een slimme zet. Maar ze zullen moeten kiezen. McDonald’s is bekend om zijn vette hap, niet om zijn gezonde spul. Als je het in Europa anders doet, krijg je twee gezichten binnen een merk en dat gaat bijna nooit goed’, waarschuwt Evers in DePers.

Gisteren maakte McDonald’s-topman Ralph Alvarez bekend 800 miljoen euro te investeren in Europa. McDonald’s wil in Europa af van het hamburgerimago. Het fastfoodconcern wil het assortiment Europeser maken en het design meer onderscheiden van Amerikaanse zaken.

‘Natuurlijk zijn we een Amerikaans merk, maar we moeten Europeser worden. Niet alleen de producten zullen veranderen, ook het design zal zich meer van het Amerikaanse voorbeeld gaan onderscheiden’, aldus Alvarez in de Financial Times Deutschland.

Meer berichten over McDonald’s

Reageer op dit artikel