nieuws

Tweede Subway met sociaal personeelsbeleid

Bedrijfsvoering

Henny van Veen opent morgen, vrijdag 20 januari, haar tweede Subway-vestiging in Zuid-Limburg. De beide vestigingen, in Landgraaf en Valkenburg, bieden vooral werkgelegenheid aan mensen met een beperking. Er werken in totaal vijftien personen, waarvan de helft met een arbeidshandicap.

Tweede Subway met sociaal personeelsbeleid

De formule van Subway leent zich goed voor re-integratie. Het afbakken en bereiden van de broodjes, opruimen, afrekenen; elke stap in het proces is secuur vastgelegd. Met name mensen die behoefte hebben aan structuur, hebben daar baat bij. Daarom hebben de beide vestigingen van Van Veen dezelfde indeling, zodat het personeel gemakkelijk kan wisselen.

Henny ontworstelde zichzelf enkele jaren terug aan de WAO, waarin ze tien jaar geleden na een auto-ongeluk terechtkwam. Maatschappelijk investeerder Start Foundation is onder de indruk van Henny’s aanpak en investeerde € 15.000,- om de tweede vestiging mogelijk te maken.

De eerste vestiging van Henny opende ze 2,5 jaar geleden. Op zoek naar personeel schakelde ze de gemeente in en de praktijkschool in Heerlen. Wilskracht en motivatie vindt ze belangrijker dan leeftijd of diploma’s. Wie door omstandigheden maar een beperkt aantal uren kan werken, stuit niet op onbegrip: ‘Dan passen we de planning daarop aan, niet andersom.’

Reageer op dit artikel