nieuws

TV-vedette Oprah Winfrey bezorgt KFC nachtmerries

Bedrijfsvoering

Door de aandacht die Oprah gaf in haar TV-show aan de nieuwe gegrilde kip van KFC liep het zodanig storm dat miljoenen mensen werden teleurgesteld omdat ze naast hun gratis stuk kip grepen. Op sommige plaatsen braken zelfs kleine rellen uit.

TV-vedette Oprah Winfrey bezorgt KFC nachtmerries

Het leek zo’n mooie marketingstunt. Televisiester Oprah Winfrey die in haar show promotie maakt voor de nieuwe gegrilde kip van KFC, en dat je gratis twee stukken mag gaan proeven. De populariteit van Oprah werd kennelijk schromelijk onderschat door de kipketen want waar niemand op rekende was dat meer dan 10 miljoen mensen de coupon zouden downloaden.

Rellen

Al na een dag braken er in diverse restaurants rellen uit omdat ze niet konden voldoen aan de overweldigende vraag. Bovendien deden een aantal restaurants van franchisenemers niet mee aan de actie omdat ze geen vergoeding kregen.

Na een tweede dag van slechte publiciteit trok KFC de stekker uit de actie.

Vier miljoen gasten wisten te profiteren van het aanbod. De zes miljoen gasten die nog een coupon hebben kunnen deze inleveren en krijgen dan een voucher (raincheck) voor een gratis Pepsi.

Reageer op dit artikel