nieuws

Tot zes jaar geëist tegen cafetariaovervallers

Bedrijfsvoering

Tegen twee verdachten van drie cafetariaovervallen in Groningen is tot zes jaar celstraf geëist door de officier van justitie. De zaak tegen een derde verdachte is aangehouden.

Tot zes jaar geëist tegen cafetariaovervallers

Tegen de 19-jarige hoofdverdachte eiste justitie zes jaar. Een 26-jarige medeverdachte moet veertig maanden brommen. De zaak tegen de derde verdachte, een 18-jarige vrouw, werd aangehouden. Een psychisch onderzoek is nog niet klaar, melden regionale media.

De drie worden verdacht van een drietal overvallen, eind 2011, op cafetaria’s in de stad Groningen. Daaronder een overval op cafetaria The Corner in november, de vierde overval in een jaar op dat bedrijf. De andere slachtoffers waren Quick’nTasty en cafetaria De Grote Beer. Bij de overvallen dreigden ze met een mes en stroomstootwapen. De totale buit van de drie overvallen bedroeg nog geen €1000.

De overvalserie zorgde voor veel commotie in de Groningse binnenstad. Er werden door de politie zelfs bewakingsbeelden van beveiligingscamera’s vrijgegeven om de daders op te sporen. De daders werden medio december in de kraag gevat.

Reageer op dit artikel