nieuws

Topzaterdag voor Urker horeca door kruiend ijs

Bedrijfsvoering

De Urker horeca beleefde een topzaterdag. Het na de dooi kruiende ijs, de tegen de dijk opgestapelde ijsschotsen, trok veel dagjesmensen. ‘We draaiden de helft extra omzet’, zegt Meindert Kramer van de Bolder.

Topzaterdag voor Urker horeca door kruiend ijs

Meindert Kramer, eigenaar van Kwalitaria De Bolder, heeft een goede zaterdag achter de rug voor de tijd van het jaar. Urk werd door veel dagjesmensen bezocht die naar het kruiende ijs kwamen kijken en dat zorgde voor extra aanloop in De Bolder. ‘Ik heb ongeveer 50 procent extra omzet gedraaid ten opzichte van een ‘gewone’ zaterdag in deze periode. Dat is toch een leuke opsteker in deze gewoonlijk wat slappere periode’, aldus Kramer.

Ook de collega-ondernemers op Urk zijn volgens hem goed te spreken over de extra aanloop. Ik hoorde van een aantal dat ze in allerijl extra personeel moesten oproepen.’

Reageer op dit artikel