nieuws

Topman weg bij Burger King

Bedrijfsvoering

Joost van Odijk is alweer vertrokken als topman bij Burger King Nederland. Dat heeft de fastfoodketen bevestigd. Van Odijk stond slechts driekwart jaar aan het hoofd van de Nederlandse bedrijven van BK.

Topman weg bij Burger King

Zegsvrouw Christina Frey van BK bevestigt het vertrek van Van Odijk en laat in een e-mail weten dat de afdeling Centraal Europa, waar de Nederlandse zaken onder vallen, werkt aan een officiële verklaring. Die volgt over enkele dagen.

Duitse media meldden deze week dat Van Odijk is opgevolgd door Thomas Berger. De Duitser Berger is benoemd tot division vice president van Centraal Europa, waaronder de landen Nederland (50 vestigingen), Duitsland (489), Oostenrijk (22), Hongarije (16) en Zwitserland (7) vallen. Hoofd van Centaal Europa is Martin Brok.

Van Odijk volgde in april 2005 Patricia Abril op. De Spaanse Abril stond slechts één jaar aan het hoofd van het fastfoodbedrijf in ons land. Abril volgde op haar beurt Jaap Schalken op, die aan de slag ging bij de Duitse bakkerijketen Kamp Bakeries.

Van Odijk werkte van 1989 tot 1994 voor Unilever Bestfoods. Vervolgens ging hij aan de slag bij Pepsi-Cola International waar hij tot 1999 werkte en op het laatst verantwoordelijk was voor de relaunch van Pepsi Softdrinks in de voormalige Sovjet-republieken. Vervolgens werkte hij voor Tiscali en Morph Research.

Reageer op dit artikel