nieuws

Topman Burger King stapt op

Bedrijfsvoering

Greg Brenneman, chief executive officer van Burger King, verlaat de fastfoodgigant. Brenneman heeft te kennen gegeven niet voor een beursgenoteerd bedrijf te willen werken. Burger King staat aan de vooravond van een beursgang.

Topman Burger King stapt op

Dat meldt de website van Caterer. De stap van Brenneman is verrassend, omdat onder zijn leiding Burger King met succes aan een inhaalrace bezig is op de grote concurrent McDonald’s. Brenneman werd in 2004 benoemd als ceo.

Hij wordt opgevolgd door John Chidsey, de huidige financieel directeur. Burger King staat aan de vooravond van een beursgang. In juli wil het een aandelenuitgifte doen, om zo financiële middelen te vergaren voor verdere expansie. Brenneman laat weten niets te voelen te werken voor een beursgenoteerd bedrijf.

Brenneman was de tiende topman van Burger King sinds 1989. Hij wordt gezien als een van de meest succesvolle ceo’s gedurende die periode.

Reageer op dit artikel