nieuws

Thuisbezorgd.nl test elektrische bezorgscooters

Bedrijfsvoering

Eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl start een proef met 25 elektrische scooters. Deze scooters worden in meerdere steden bij bezorgrestaurants geplaatst om te bepalen of deze een geschikt alternatief vormen voor de normale lawaaierige brommers.

Thuisbezorgd.nl test elektrische bezorgscooters

Bij de proef wordt gelet op onder andere bereik, veiligheid en financiële haalbaarheid. Thuisbezorgd.nl bekijkt op basis van deze proef of het nuttig kan zijn tot grootschalige introductie van elektrische bezorgbrommers voor de bezorgmarkt te komen.

Het bedrijf wil de tienduizenden bezorgbewegingen op dagbasis milieuvriendelijker maken. Ook zal de geluidsoverlast door middel van dergelijke scooters afnemen. Het bedrijf kwam eerder al met felle veiligheidskleding voor de bezorgers zelf.

De elektrische scooters worden met korting aan bij Thuisbezorgd.nl aangesloten bezorgrestaurants aangeboden. Directeur Jitse Groen: ‘Hoewel wij op zichzelf natuurlijk een internetbedrijf en intermediair zijn, vinden wij het wel erg belangrijk met innovatieve ideeën te komen voor de bezorgmarkt. Wij bekijken onder andere of het bereik van de scooters groot genoeg is. Het zou natuurlijk jammer zijn als men stil komt te liggen tijdens het bezorgen’.

Bij succes overweegt Thuisbezorgd.nl een financieringsconstructie voor milieuvriendelijke scooters te introduceren, zodat alle drieduizend aangesloten bezorgrestaurants over kunnen gaan op dit milieuvriendelijke alternatief.

Reageer op dit artikel