nieuws

Taskforce tegen overvallen op horeca

Bedrijfsvoering

Het aantal overvallen in de horeca is in de eerste helft van dit jaar met een kwart gestegen. Reden voor justitie om een taskforce overvallen in te stellen onder leiding van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.

Taskforce tegen overvallen op horeca

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie had de werkgroep eerder dit jaar aangekondigd omdat het aantal overvallen sinds 2007 weer toeneemt. De minister wil dat deze vorm van criminaliteit eind volgend jaar met minimaal 20 procent is afgenomen ten opzichte van 2008. Dat betekent een daling van het aantal overvallen van 2395 naar 1900.

Flinke stijging aantal overvallen

Tot en met juli 2009 werden 246 overvallen gepleegd op horecabedrijven. Dat is een stijging van 23 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen werden in de eerste zeven maanden van het jaar tweehonderd overvallen gepleegd. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Nederlands Politie Instituut. De stijging komt bijna geheel op het conto van cafetaria’s en hotels. Het aantal overvallen op cafetaria steeg van 54 naar 90. Hotels van 16 naar 33. Het aantal overvallen op cafés en restaurants bleef gelijk.

Reageer op dit artikel