nieuws

Subway-rel in Enschede

Bedrijfsvoering

Enschedese Franchisenemers van Subway steggelen in de lokale pers met Subway. Zij zouden verkeerd zijn voorgelicht. Het gaat om de Enschedese vestiging van Subway aan de Langestraat die onlangs werd gesloten. Volgens Subway vanwege de te hoge huur en te weinig passanten.

Subway-rel in Enschede

De oud-eigenaren stellen in de TC Tubantia dat ze zijn misleid. De omzetberekeningen zouden niet kloppen.

De zaak opende in 2004 en voldeed niet aan de omzetverwachtingen van de franchisenemer die meende te kunnen vertrouwen op de expertise van Subway. ‘Zij hebben de ervaring en het zag er goed uit’, aldus toenmalig eigenaar De Witt die al snel schulden opbouwde. Volgens De Witt heeft het hem driehonderdduizend euro gekost.

De nieuwe franchisers Tolsma en Lepoutre trokken zomer 2008 in de zaak. Ook zij twijfelden naar eigen zeggen aan de hoge huur, maar de omzetprognoses trokken hen over de streep. Uiteindelijk bleven zij met een verlies van 180.000 euro zitten.

In een reactie stelt Subway dat manipuleren met cijfers een doodzonde zou zijn. Wel wordt er een breakevenanalyse gemaakt waaruit blijkt bij welke omzet de eigenaren kiet spelen. De franchisenemers zijn echter zelf eindverantwoordelijk voor de omzet.

Meer nieuws over Subway:

Reageer op dit artikel