nieuws

Subway op zestig vestigingen

Bedrijfsvoering

Broodjesketen Subway heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De vestiging in Tilburg die onlangs opende, is de zestigste die ons land telt.

Subway op zestig vestigingen

Subway groeide van vier naar zestig vestigingen in vijf jaar tijd. Een flinke prestatie van de franchiseketen die van 2000 tot eind 2003 een kwakkelend bestaan leidde in ons land. De ommekeer kwam toen Subway het Europees hoofdkwartier vestigde in Amsterdam. Pas toen versnelde de groei.

Ambitie

Zestig is weliswaar een respectabel aantal maar de ambities van de keten reiken verder. ‘Begin 2009 willen we tachtig vestigingen tellen’, aldus area development manager Justin Goes in een schriftelijke reactie. De uiteindelijke doelstelling is om eind 2010 in Nederland 210 vestigingen te hebben.

Het klinkt ambitieus maar de keten heeft zeker de wind mee. De verse bereidingswijze en het gezonde imago van brood spreken de consument aan.

Wereldwijd gaat het Subway ook voor de wind. De keten is een van de snelste groeiers ter wereld en telt bijna 30.000 restaurants in 87 landen.

Reageer op dit artikel