nieuws

Straf na fraude: gratis pizza’s voor daklozen

Bedrijfsvoering

De eigenaar van pizzarestaurant Casa di Pizza in het Amerikaanse Buffalo moet van de rechter een jaar lang iedere dinsdag gratis pizza’s bezorgen bij een daklozenopvang. Hij kreeg de opmerkelijke straf voor belastingfraude.

Straf na fraude: gratis pizza’s voor daklozen

De 57-jarige Joseph Jacobbi moet een jaar lang iedere dinsdag 12 grote pizza’s bezorgen bij daklozenopvang Buffalo City Mission. De pizzabakker ontliep met het opmerkelijke vonnis, dat afgelopen dinsdag werd gewezen, een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar die hem boven het hoofd hing wegens belastingfraude. Hij fraudeerde met de sales tax, vergelijkbaar met onze BTW.

In totaal fraudeerde Jacobbi gedurende vier jaar, met zijn belastingaangifte, voor een bedrag van iets meer dan 100.000 dollar. Inmiddels betaalde hij al de helft terug. De andere helft moet hij van de rechter in 12 maanden voldoen.

Zowel Jacobbi als de rechter wilden geen commentaar geven op de straf. Maar volgens rechtbankfunctionarissen wil de rechter op deze wijze mensen helpen die dakloos en werkeloos zijn geworden door de crisis.

Reageer op dit artikel