nieuws

Sterke beursgang Burger King

Bedrijfsvoering

De beursgang van de Amerikaanse hamburgerketen Burger King op de effectenbeurs in New York is een succes. Het aandeel steeg donderdag bij opening van de handel met 5 procent in waarde. Moederbedrijf Burger King Holdings haalt naar verwachting 489 miljoen dollar op met de beursgang.

Sterke beursgang Burger King

Burger King bracht 25 miljoen aandelen, ofwel 19 procent van het totaal, naar de beurs voor een openingsprijs per aandeel van 17 dollar. De waarde van het pakket bedroeg daarmee 425 miljoen dollar. De op een na grootste restaurantketen in de Verenigde Staten, na McDonald’s, wil de opbrengst gebruiken om zijn schulden af te bouwen.

De Amerikaanse investeringsmaatschappijen Bain Capital, Texas Pacific Group en Goldman Sachs Funds kochten Burger King in 2002 van het Britse drankenconcern Diageo voor ongeveer 1,5 miljard dollar. Zij zijn ook de belangrijkste aandeelhouders.

Burger King werd in 1954 opgericht in Miami in de staat Florida. Het fastfoodconcern telt wereldwijd meer dan 11.000 vestigingen in 65 landen.

Reageer op dit artikel