nieuws

Start verplichte caloriemelding in California

Bedrijfsvoering

Restaurantketens in California met minimaal twintig vestingen in deze Amerikaanse staat zijn begonnen met het melden van het aantal calorieën van hun gerechten. De verplichting wordt gefaseerd ingevoerd met als doel om in 2011 alle voedingswaarden te vermelden op de menukaarten en menuborden.

Start verplichte caloriemelding in California

Dat meldt Foodexpress.info. De nieuwe wettelijke bepaling is gestart per 1 juli. Vanaf die datum is het verplicht om de voedingswaarden per gerecht te melden in een folder.

Per 1 januari 2011 moeten de voedingswaarden daadwerkelijk vermeld staan op de menukaart en –borden. De regel geldt voor ketenrestaurants met minimaal twintig vestigingen. Voor California komen daarvoor onder meer McDonald’s, Burger King, Subway, Taco Bell en Wendy’s in aanmerking.

Reageer op dit artikel