nieuws

Starbucks vraagt gasten geld voor banenplan VS

Bedrijfsvoering

Starbucks in de VS roept gasten op om geld te doneren voor het fonds ‘Jobs for USA’. Het geld is bedoeld om kredieten te verstrekken aan kleine bedrijven, om zo de flink opgelopen werkloosheid in de VS terug te dringen.

Starbucks vraagt gasten geld voor banenplan VS

Wie vanaf 1 november één van de 7.000 Starbucks-zaken in de VS binnenloopt, wordt gevraagd om minimaal 5 US dollar te doneren aan ‘Jobs for USA’, meldt De Telegraaf. In het banenplan werkt Starbucks samen met de non-profitorganisatie Opportunity Finance Network.

Starbucks-gasten die een donatie doen, krijgen een armbandje in de kleuren van de Amerikaanse vlag met daarop de tekst ‘Indivisible’. Hoeveel Starbucks met de actie denkt op te halen, wil het niet bekend maken.

Door de financiële crisis is de werkloosheid in de VS opgelopen tot 9,3 procent. Starbucks-topman Howard Schultz heeft vaker laten weten dat de politiek meer bezig moet gaan met het oplossen van de problemen in plaats van te ageren tegen elkaar.

Reageer op dit artikel