nieuws

Starbucks op eigen benen in Frankrijk

Bedrijfsvoering

Starbucks heeft in Frankrijk zijn expansiepartner uitgekocht en daarmee de controle over de eigen vestigingen volledig overgenomen. De transactie laat volgens eigen zeggen zien dat Starbucks voor lange termijn in de Franse markt gelooft.

Starbucks op eigen benen in Frankrijk

Dinsdag maakte Starbucks bekend het resterende belang van 50 procent in Grupo Vips over te nemen. Grupo Vips is een Spaans bedrijf en was partner voor Frankrijk. Het bedrijf blijft wel partner in Portugal en Spanje.

‘Grupo Vips is altijd een grote businesspartner voor ons in Europa geweest en zal dat ook blijven’, zegt president Martin Coles van Starbucks Coffee International in een internationale verklaring, zo meldt Het Financieele Dagblad.

In ons land werkt Starbucks nauw samen met HSM Host op Schiphol en met Servex op treinstations. De koffieketen is in meer dan 35 landen actief.

Reageer op dit artikel