nieuws

Starbucks gebruikt web voor offline marketing

Bedrijfsvoering

Starbucks zet online sociale netwerken in voor haar offline marketing. De koffieketen wil zo profiteren van de sterke online positie die het heeft middels Twitter en Facebook.

Starbucks gebruikt web voor offline marketing

Zo worden volgens de New York Times medewerkers van Starbucks opgeroepen om promotiefoto’s en -video’s van Starbucks op het internet te plaatsen. De beste creaties maken kans om gebruikt te worden bij marketingactiviteiten zoals het inzetten van posters.

Creaties van medewerkers die worden uitgekozen voor offline marketing kunnen een beloning van Starbucks verwachten. Op deze manier stimuleert de koffiereus om medewerkers actief te laten zijn op sociale netwerken om online te praten over hun werkgever.

Starbucks is onder meer actief op Twitter en kan daar rekenen op 180.000 volgers. Verder telt de Facebook-pagina van Starbucks bijna 1,5 miljoen fans. Popartiest Miley Cyrus geeft via Twitpic, de fotobank van Twitter, Starbucks free publicity.

Reageer op dit artikel