nieuws

Starbucks centraal in spraakmakend boek

Bedrijfsvoering

Het spraakmakende boek ‘How Starbucks Saved My Life’ wordt vertaald in het Nederlands. Het boek geeft een uniek inzicht in de cultuur en zakenfilosofie van de internationale koffieketen. In de VS is het boek een regelrechte hit.

Starbucks centraal in spraakmakend boek

Uitgeverij Ten Have brengt op 15 oktober de Nederlandse vertaling van het boek uit. Het boek van Michael Gates Gill was in de VS al een enorme hype, nog voordat het in de winkels lag.

Ondertussen is er gevochten over de filmrechten om het verhaal op het witte doek uit te brengen. Tom Hanks won de strijd en produceert de verfilming van het boek. Hij speelt zelf de hoofdrol.

How Starbucks Saved My Life vertelt het bijzondere levensverhaal van Michael Gates Gill. Deze succesvolle zakenman kwam na het kwijtraken van zijn baan en gezin terecht bij Starbucks. Daar vindt hij de passie voor werk terug en leert hij de nodige lessen over vooroordelen, wantrouwen en vriendschap.

Behalve de persoonlijke ontwikkeling van Gill behandelt het boek gevoelige onderwerpen zoals racisme, de problemen van ouderen en jongen en de macht van grote bedrijven. Verder geeft het boek een inzicht in de cultuur en zakenfilosofie van de internationale koffieketen Starbucks.

Reageer op dit artikel