nieuws

Starbucks breidt uit in Amsterdam

Bedrijfsvoering

Koffieketen Starbucks opent dit najaar twee nieuwe vestigingen in Amsterdam. De vestigingen aan de Herengracht en Beethovenstraat gaan in september en november open.

Starbucks breidt uit in Amsterdam

Koffieketen Starbucks heeft Nederland en Amsterdam lang laten wachten op de eerste koffiewinkels in de binnenstad. De eerste opende in april van dit jaar in de Amsterdamse Leidsestraat de deuren. Dat er in het najaar een vestiging zou komen in de Beethovenstraat, was al min of meer bekend. Nieuw is dat er ook een aan de Herengracht in de buurt van het Rembrandtplein komt.

Schiphol

Al in 2002 vestigde Starbucks een branderij en het Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Maar het duurde tot 2007 voordat de eerste vestiging opende, op Schiphol achter de douane. Nu zijn daar in totaal vijf koffiecorners die samen met HMS Host worden geëxploiteerd.

Stations

Op zeven stations waar Starbucks nu zit, wordt samengewerkt met NS-dochter Servex. Vrijdag opent een vestiging op het station van Groningen; dat is dan de meest noordelijke Starbucks van Nederland. Verder zit de zaak op de stations in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Den Haag.

Reageer op dit artikel