nieuws

Stamppot to go start in tankstation

Bedrijfsvoering

Het bekende ‘Stamppot-to-go’-concept in Utrecht heeft een nieuwe stap naar groei gezet. De stamppotwinkel heeft een franchisecontract gesloten met tankstation Berkman in Barendrecht. Daar komt een shop-in-shop van Stamppot to go.

Stamppot to go start in tankstation

‘Ik geloof hier heilig in. Als het aanslaat, stap ik naar de grote jongens’, zegt Björn Six van Stamppot to go tegen het Financiële Dagblad.

Stamppot to go werd ontwikkeld in 2007 en draait nu een jaar. Het eerste jaar stond in het teken van rode cijfers, maar inmiddels begint de formule weer wat op te krabbelen. ‘We hebben veel koks om ons heen verzameld die een groentewinkel, restaurant of cateringbedrijf hebben en voor ons koken. Ik verwacht de komende maanden winst te draaien. En dan begint het pas echt.’

Naast het franchisecontract met het Barendrechtse tankstation, verkoopt Stamppot to go nu ook haar producten in IJs en Zopie uit Utrecht. In de toekomst hoopt Six nog een Stamppot to stay en een Stamppot University te bouwen, waar koks worden opgeleid. ‘Maar eerst maar eens zwarte cijfers draaien’, aldus Six.

Eerder ging de keten al een samenwerking aan met andere ijssalons. Zo zijn de stamppotten te krijgen bij ijssalon Bastani van Meesterijsbereider Wilbert Palm in Eindhoven.

Reageer op dit artikel