nieuws

Snackwagen voorlopig dicht in frietoorlog

Bedrijfsvoering

Snackwagen De Vlaamse Frietkot mag voorlopig niet meer in de weekenden op de markt ik het Gelderse dorp Zelhem staan. De rechter trok voorlopig de vergunning in nadat John Wong, eigenaar van cafetaria De Smulhoek, bezwaar maakte bij tegen de komst van de snackwagen.

Snackwagen voorlopig dicht in frietoorlog

Met de uitspraak is wat dagblad de Gelderlander een patatoorlog noemt, voorlopig in het voordeel van cafetaria De Smulhoek beslist. Cafetaria-eigenaar John Wong maakte bij de gemeente bezwaar tegen een vergunning voor de weekenden die werd verleend aan de snackwagen om in de weekenden op de markt te mogen staan, in hartje centrum van Zelhem. De wagen stond er al sinds half april en Wong zei verleden week voor de rechter te vrezen voor omzetverlies, zeker in de zomermaanden en tijdens evenementen die in het centrum plaatshebben.

De vergunning is door de rechtbank geschorst tot de gemeente zich over het bezwaar heeft gebogen. De bezwaarcommissie komt 14 juni bijeen.

Reageer op dit artikel