nieuws

Snackpoint weigert prijsverhogingen te betalen

Bedrijfsvoering

Cafetariaketen Snackpoint weigert de prijsverhogingen te betalen die een aantal fabrikanten heeft doorgevoerd. Formulemanager Roger Gielen vindt de stijgingen met 8 tot 12 procent absurd. ‘Als cafetaria’s dat doorberekenen, lopen de gasten en masse naar de supermarkt.

Snackpoint weigert prijsverhogingen te betalen

De formulemanager van Snackpoint verwijt de fabrikanten de marges die ze verliezen door de supermarktoorlog door te berekenen in de foodservice. Als ze vasthouden aan de voorgenomen prijsverhogingen, zegt Gielen ze eventueel te zullen boycotten.

Nog geen prijsafspraken kunnen maken

Hij heeft met een aantal leveranciers nog geen afspraken kunnen maken voor dit jaar. Gielen: ‘De fabrikanten kwamen met een voorstel waarop wij een tegenbod hebben gedaan. Dat is door hen afgewezen.’ Voorlopig houdt hij daarom vast aan de prijscondities die golden voor 2010. ‘Maar we zullen er binnen afzienbare tijd uit moeten komen.’

Meer in Snackkoerier 2 van vandaag.

Reageer op dit artikel