nieuws

Snackbar weggepest door buurtjeugd

Bedrijfsvoering

Snackbar Raphaël in de Amsterdamse wijk De Baarsjes is weggetreiterd door lastige jeugd. Een groep Marokkaanse jongeren gooiden herhaaldelijk de ruiten in van het horecabedrijf. Om een eind te maken aan pesterijen heeft de gemeente de snackbar uitgekocht.

Snackbar weggepest door buurtjeugd

De eigenaren Frieda en Michel Awad van snackbar Raphaël hebben 38 maal een ruit moeten vervangen na het terroriseren van jongeren. De verzekering trok enige tijd de handen al af van de zaak waarna het stadsdeel De Baarsjes de schade vergoedde. Ook de auto van de Egyptische eigenaar moest het ontgelden.

Het echtpaar Awad runde de zaak 21 jaar. De laatste jaren werd het steeds minder gezellig in de wijk. Na het weghalen van gokkasten uit de snackbar begon een ware terreurcampagne van een groep Marokkaanse jongeren.

Nu bekend is geworden dat er een uitkoopregeling is getroffen, vreest de familie Awad dat het nog onveiliger voor hun wordt. In het pand komt geen snackbar meer terug. De politie heeft geen verdachten van de pesterijen aangehouden.

Reageer op dit artikel