nieuws

Schaatsbaan voor deur Kwalitaria Parade

Bedrijfsvoering

Bij Kwalitaria Parade in Nootdorp van Dennis en Hans Hus ligt aankomende zaterdag een schaatsbaan voor de deur. Van 11.00 tot 17.00 uur kan de plaatselijke jeugd de schaatsen onderbinden.

Schaatsbaan voor deur Kwalitaria Parade

‘It giet oan’. Deze beroemde Friese uitspraak wordt altijd uitgesproken bij het doorgaan van de ‘tocht der tochten’, de Friese Elfstedentocht. Aankomende zaterdag geldt dat voor Kwalitaria Parade in Nootdorp. Hans Hus en zoon Dennis hebben dan van 11.00 tot 17.00 uur een kunststof schaatsbaan van 10 bij 15 meter op het plein voor de deur liggen.

De cafetariaondernemers slagen er, na een mislukte poging van een andere ondernemer, wel in een schaatsbaan neer te leggen. Het eerdere initiatief ging overigens met een boel commotie gepaard aangezien de initiatiefnemer er uiteindelijk met €40.000 sponsorgeld vandoor ging.

De teleurstelling kwam hard aan bij de plaatselijke jeugd. ‘Ze stonden zelfs met schaatsen aan bij ons in de zaak. Wij zorgen er daarom voor dat ze toch een dag de schaatsen kunnen onderbinden’, zegt Hans Hus. Naast de baan komen zitjes en er komt voor de allerkleinsten een groot springkussen.

In het winkelcentrum wordt door een ‘wandelende patatzak’ geflyerd met aanbiedingen. ‘Dankzij een aantal leveranciers kunnen kinderen voor €2 een frietje met een milkshake komen halen. Daarnaast kosten al onze koffiespecialiteiten en de warme chocolademelk deze dag slechts €0,50.’

Het initiatief heeft het bedrijf al veel publiciteit opgeleverd. ‘Lokale en regionale media zoals het Algemeen Dagblad hebben al leuke stukken geplaatst. Maar het gaat ons er uiteindelijk om dat we goodwill kweken bij de bewoners. Dat ze aan ons denken als ze een hapje willen eten.’

Reageer op dit artikel