nieuws

Sandwichsector in rep en roer

Bedrijfsvoering

Nieuwe voedselrichtlijnen zorgen in Groot-Brittannië voor veel ophef in de sandwichsector. Fabrikanten zeggen dat de nieuwe regelgeving onwerkbaar is en dat het de sandwich er niet aantrekkelijker op maakt.

Sandwichsector in rep en roer

De nieuwe regel houdt in dat fabrikanten van sandwiches consumenten exact vertellen wat de samenstelling is van het vlees op de broodjes. Op de etiketten moet precies staat wat er aan het vlees is toegevoegd. Zit er bijvoorbeeld 15 procent water in, dan moet dat duidelijk op het etiket staan. De Britse voedselautoriteit FSA vindt dat consumenten het recht hebben om exact te weten wat er in het voedsel zit.

De British Sandwich Association, die spreekt namens de sandwichfabrikanten, is fel tegen de nieuwe regel. ‘Consumenten zijn nu vaak al in verwarring over bepaalde termen op etiketten. Als ze nog gedetailleerder moeten, dan maakt dat de sandwich er niet aantrekkelijker op.’

Reageer op dit artikel