nieuws

Rechtzaak franchisenemers om value meal tegen Burger King van de baan

Bedrijfsvoering

Een rechtzaak aangespannen door Amerikaanse franchisenemers tegen Burger King vanwege het value meal is van de baan. De franchisenemers kwamen in het geweer vanwege de prijs van de double cheeseburger die ze voor $1 moesten aanbieden.

Rechtzaak franchisenemers om value meal tegen Burger King van de baan

Franchisenemers worden voortaan gekend in, en mogen stemmen over, welke producten van Burger King in het value meal komen. Dat zijn de Amerikaanse franchisenemers verenigd in de National Franchisee Association (NFA) en de hamburgerketen overeen gekomen.

Door de overeenkomst is een rechtzaak van de baan die de NFA, waar 80 procent van de franchisenemers lid van is, al in november 2009 aanspande tegen de keten. Ze eisten dat Burger King geen maximumprijzen mocht opleggen. Ze wilden de double cheeseburger niet aanbieden voor $1 omdat ze daar ongeveer $0,10 verlies op zouden lijden.

NFA-voorzitter, en uitbater van 17 Burger Kings, Tony Versaci noemt de overeenkomst fair. Hoewel beide partijen zeggen toch ook bedenkingen te hebben wilden ze daar niet op in gaan.

Reageer op dit artikel