nieuws

Quick wil fors groeien in Algerije

Bedrijfsvoering

De Vlaamse hamburgerketen Quick wil de komende tien jaar veertig restaurants openen in Algerije. Dat heeft directeur voor België en Luxemburg Annick van Overstraeten gezegd.

Quick wil fors groeien in Algerije

In Vlaanderen zijn de afgelopen tijd een aantal restaurants van de fastfoodketen, die vorig jaar in Franse handen kwam, gesloten. In de rest van Europa groeit de keten echter, en het bedrijf ziet mogelijkheden in Algerije en Rusland, meldt De Morgen.

Door het succes van Quick in Frankrijk, ook bij de Algerijnse allochtonen, wil de hamburgertent nu in Algerije filialen openen. ‘In Algerije hebben we vorige maand ons tweede restaurant geopend, op de luchthaven van Algiers. Dat is een nieuwe etappe in een ontwikkelingsplan dat de komende tien jaar de opening van veertig restaurants in Algerije omvat’, aldus Van Overstraeten.

Quick opende zijn eerste restaurant in 1971 in het Vlaamse Schoten. Zevenendertig jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste fastfoodketen van Europese oorsprong. In België is Quick marktleider, voor nummer één McDonald’s.

Meer berichten over Quick:

Reageer op dit artikel