nieuws

Pizzajongen ontploft tijdens overval

Bedrijfsvoering

Voor een bizarre moord op een pizzabezorger heeft een Amerikaan 45 jaar celstraf gekregen. De man had pizzabezorger Brian Wells gedwongen een bankoverval in Pennsylvania te plegen met een bommengordel om zijn nek. De explosieven ontploften toen Wells na zijn arrestatie op de ontmijningsdienst zat te wachten.

Pizzajongen ontploft tijdens overval

Wells liet een briefje zien aan de loketbediende en vroeg cash geld. De bedenker Kenneth Barnes minimaliseerde voor de rechtbank zijn rol in het rampzalige verhaal, maar kreeg niettemin 45 jaar celstraf van de rechter. De feiten dateren al van augustus 2003.

Bedreigd

Het slachtoffer, Brian Wells, zou aanvankelijk mee in het complot gezeten hebben, maar toen hij begreep dat de bommengordel echt was, wou hij ervandoor gaan. Hij werd bedreigd met een pistool om toch de bank binnen te stappen met de explosieven rond de hals.

Onschuldig slachtoffer

Volgens zijn familie was Wells een toevallig en onschuldig slachtoffer. Een ander vriendje van Diehl-Armstrong zou een nepbestelling voor een pizza geplaatst hebben om Wells zo naar een doodlopende straat te lokken.

Moordcomplot

Het vermoedelijke brein achter de bankoverval was de 59-jarige Marjorie Diehl-Armstrong. Zij wordt nog onderworpen aan een psychisch onderzoek om na te gaan of ze mentaal het proces aankan. Volgens de aanklagers had zij het geld nodig om Barnes te kunnen inhuren om haar vader te vermoorden. Ze zit al in de cel voor de moord op haar vriendje, zodat die zou zwijgen over het complot.

Reageer op dit artikel