nieuws

Pizza Hut begon ook echt in een hutje

Bedrijfsvoering

Pizza Hut, de grootste pizzaketen ter wereld, bestaat dit jaar vijftig jaar. Het jubileum gaat gepaard met een retooling van de formule want de resultaten vallen tegen.

Pizza Hut begon ook echt in een hutje

Pizzahut viert een jubileum en dat is dan ook de enige reden voor een feestje. De economische omstandigheden in de Verenigde Staten om pizza’s te verkopen zijn niet ideaal. Belangrijkste oorzaak voor de terugval zijn de flink gestegen prijs van kaas en meel. de twee belangrijkste kostenposten bij een pizza. En door de belabberde economie bezoeken minder mensen de restaurants.

Om dit neergaande tij te keren is de keten met een retooling bezig. Zo krijgen de zaken plasma tv’s om de gasten te vermaken, zogenaamde sports bars, en op het menu nemen pasta en chicken wings een belangrijkere plaats in.

Nederland

In Nederland heeft Pizzahut nooit echt vaste grond onder de voeten gekregen. Vestigingen waren te vinden op de stations en in enkele grote steden. Nadat Servex de Pizza Hut formule op de stations inruilde voor New York Pizza zijn er nog drie restaurants (allen in Den Haag) over.

Reageer op dit artikel